Livet er fuld af benspænd, og nogle gange føles det som om, vi mennesker er født til at gennemføre et eksistentielt forhindringsløb. Med tiden kan man dog lære at værdsætte sine kriser og de negative erfaringer, de fører med sig. Ikke ved at fortrænge dem og glemme dem, men ved at bruge dem som sine styrker.
Paula Larrain har måske oplevet flere benspænd end de fleste. Som barn kom hun til Danmark som flygtning fra Chile og voksede op med forældre i stor sorg over at have mistet alt. Familien blev senere spredt for alle vinde, og hun måtte lære at stå på egne ben, mutters alene og i dyb rodløshed.
Folkekirken og især Grundtvig blev hendes indgang til den danske kultur, som hun i dag føler sig helt hjemme i, men det kom ikke af sig selv.
I foredraget fortæller hun sin egen historie - om at miste og genfinde et hjem, om et mirakel, der vendte op og ned på hendes måde at se verden på, og om hvordan hendes spiritualitet har udviklet sig gennem arbejdet med trosstoffet på DR.Og sidst men ikke mindst lægger hun op til en diskussion af, hvordan man kan lære at bevare hjertet åbent og modtage lys og kærlighed trods den smerte, livet bærer med sig.
Foredraget "Rejsen til Hjerterummet" er baseret på bogen af samme navn og selvbiografien "I morgen skal vi hjem".
Foto: Les Kaner
Larrain